A hétköznapokról hétköznapian...

Olvass, hogy gyarapodj!

Friss topikok

  • Pumpah: @Jani.m: Azóta volt néhány fejlemény. Megkeresésemre a UPC elárulta, hogy nem tudnak Internet kapc... (2010.12.15. 09:16) Digi a kurva anyádat

Linkblog

A hetedik mobilablak 1. rész

2010.02.16. 15:21 Pumpah

Megjelent a Windows Phone 7 Series néven elhíresült Windows mobile 7 és kissé átrendezte az arcokat. Szerintem kevesen számítottak ilyen gyökeres változásokra, és mivel a mobil 7es fejlesztését több, mint 3 éve bejelentették, az egyszeri halandó, a "kiszivárgott" screenshotok alapján úgy gondolhatta, tudja mi következik. Pedig nem.

A most bejelentett 7es fejlesztését a közelmúltban nulláról kezdték, felfrissítették a fejlesztőgárdát és próbáltak kicsit emberközpontúbb operációsrendszert létrehozni, amely törekvés az előző verzióknál nem mindig volt meg a Microsoft részéről, vagy ha meg is volt, nem sikerült nekik. Most viszont igen, a kérdés csak az, hogy vajon mit szól majd a közösség és a közönség az érkező, 7essel szállított készülékekhez.

  
   Windows phone 7 Series kezdőképernyő. Érzékelhetőek az újítások.

 

Mert van pár funkció, ami átalakult a nagy frissítés során. Például a "Today", bár megtartotta informativitását, ujjal könnyebben vezérelhetővé vált, mint elődei. XBOX Live és Zune intergráció valamint beépített Facebook, Twitter alkalmazások teszik sokszínűbbé az élményt. Az egész OS-t az ujjal való navigációra tervezték, itt már senkinek sem fájhat a Stylus, amit gyaníthatóan azért sokan hiányolni fognak. A rezisztív érintős Windows mobile userek által edig jól kiröhögött iPhone felhasználók mintájára, a Microsoft termékének felhasználói is lemondhatnak a kesztyűs kézzel való taperolásról, hiszen itt is a kapacitív érintőképernyők felé mozdult a hardverkövetelmény.  A Redmondi cég most alap specifikációt is megadott a telefongyártók számára, aminek része többek között a minimum WVGA (800x480) multitouch kijelző, egy vissza, egy Start és egy keresés dedikált hardvergomb, és még pár dolog.

A sok újítás kapcsán felmerült néhány kérdés is, amelyek megválaszolására esetleg a MIX mobile konferencián kerülhet sor. Mi a helyzet a True multitask-kal, ami eddig az egyik előnye volt a platformnak? A fejlesztők sejtelmesen csak annyit mondtak, hogy ez egy összetett dolog. Egyelőre annyit lehet tudni, sokat használjuk majd a "Push" technológiát.

 

Folyt köv.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pumpah.blog.hu/api/trackback/id/tr851763440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása