A hétköznapokról hétköznapian...

Olvass, hogy gyarapodj!

Friss topikok

  • Pumpah: @Jani.m: Azóta volt néhány fejlemény. Megkeresésemre a UPC elárulta, hogy nem tudnak Internet kapc... (2010.12.15. 09:16) Digi a kurva anyádat

Linkblog

A hetedik mobilablak 2. rész

2010.03.18. 11:20 Pumpah

Itt a tavasz és a MIX10 konferencia, ami sok rejtélyről lerántotta a leplet a Windows Phone 7 series-zel, a Microsoft új mobil operációs rendszerével kapcsolatban. Az előző bejegyzésben taglaltuk a bejelentéskor homályosan megismert tulajdonságokat, most pedig próbálunk kissé teljesebb képet alkotni arról, hogy tulajdonképpen mi is ez a wp7s.

A fátyol leröppent, lefrittyent, lerántódott a dolgokról, így ma már tudjuk, hogy nem lesz memóriabővíthetőség, copy&paste, true multitask. Lesz helyettük nagy beépített flash memória, számot, telefonszámot és egyáltalán mindent felismerő és értelmező algoritmus, és sok sok push. A windows mobil verzióinak rajongói most kissé értetlenül állhatnak, mivel a fent említett újítások pont azokat a dolgokat váltották, amely dolgok hiányát gyakran emlegették az iPhone gyengeségeként, erre most tessék, itt sem lesznek. Mindenesetre remélhető, hogy az újítások mögött indokok is vannak (ez körvonalazódik az előadásokból), és a Microsoft hosszú évek után ismét tesz egy lépést a logika irányába. Sajnos itt az oktalan másolás most nem segít.

Ahogy Steve Ballmer is mondta DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPERS, azaz, minden a fejlesztőkön múlik, és ebben az esetben duplán igaza van, mert nem elég, hogy egy az elődökkel nem telejsen kompatibilis rendszert fejlesztettek a Redmondi óriásnál, de mindenki a konkurens Apple alkalmazásboltjának széles kínálatát követeli tőlük is, amit a fejlesztőgárda egy meglehetősen egyszerűen és jól kezelhető, a fejlesztők számára ismerős környezetet biztosító SDK-val próbál elérni, meglátjuk, mekkora sikerrel. Jól példázza a dolog működőképességét, hogy a Twikini nevezetű Twitter alkalmazást, a fejlesztőknek sikerült pár nap alatt megírni az új platformra.

 

 
Az emulátor jó, a Visual Studio kiforrott, mi kell még???

 

A hardverek gyártói is felsorakoztak az újdonság mögött, így a Samsung, a HTC és az LG is érintett lett a történetben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pumpah.blog.hu/api/trackback/id/tr71849236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása