A hétköznapokról hétköznapian...

Olvass, hogy gyarapodj!

Friss topikok

  • Pumpah: @Jani.m: Azóta volt néhány fejlemény. Megkeresésemre a UPC elárulta, hogy nem tudnak Internet kapc... (2010.12.15. 09:16) Digi a kurva anyádat

Linkblog

Ismét új telefon

2010.10.27. 11:31 Pumpah

Ha már bejegyzést írtam a Windows Phone 7 mobil operációs rendszerről, ráadásul duplát, akkor csak megveszek egy ilyen eszközt, szinte azon nyomban, amint Magyarországon is megjelenik, gondoltam és cselekedtem is.

El is mentem a T-mobil egyik T-pontjába (Mammut I. fenti), hogy szerencsét próbáljak a vásárlással. A Dajcse telekom magyar leánykavállatával szemben felgyülemlett pofozhatnékomat csak és kizárólag az a kellemes szőke hölgy tudta csillapítani, akihez a telefonvásárlás ügyében fordultam. Amúgy is elég idegesítő, hogy fél órát kell várni egy versenyszférában lévő cég képviseletén nem?

Na de mindegy is, a beszerzés körülményei nem tántorítottak el a telefontól, így most itt hever a kezem ügyében egy Samsung Omnia7. Mivel egy drága készülékről van szó, kötöttem rá biztosítást is. Velem sajnos előfordult már, hogy ellopták a telefonomat, na meg az is, hogy a körúton egy hölgyismerőssel a kezemben tapostam a telcsimen, így asszem jól példázom, hogy egy ilyen biztosítás, ami havi 790 forint, nem feltétlenül fölösleges.

Az Omnia7 külseje volt az, ami elsősorban megfogott, a SonyErcisson K800i-óta hiányzott valami igazán szögletes forma az életemből. A hátlap fém, ez is sokat nyomott a latba. Az egész telefon elég masszív benyomást kelt, érezni, hogy nincs egy miliméternyi szabad

 hely sem a házon belül. A 8gB reméljük elég lesz a tárolnivalóra és valószínűleg az 5 megapixel sem fog csalódást okozni, csakúgy, mint a 720p-s videók, amike

t vesz. A képernyő alatt, mint azt a fenti képen láthatjátok, három dedikált gomb található, ami közül kettő kapacitív rendszerű érintőgomb. Ezek a vissza és a keresés gombok. Funkcióikat tekintve, megfelelnek a nevük alapján támasztott elvárásoknak :). 1500 mAh-s akksival kibírta az első napját töltés nélkül, pedig volt nyomorgatva rendesen, de majd meglátjuk. Mindenesetre este felkerült a töltőre, amit egy micro USB csatlakoz

ón keresztül dugtam a kis testébe. BTW ide kell rakni az adatkábelt is, ha ez nem lenne mindenki számára teljesen magától értetődő.

A belső Windows Phone 7. Ha láttál már ilyet, tudod mit várj tőle, ha még nem, tele van az internet vele és én is írtam már egy-két posztot róla. De azért néhány szóban:

Mindentől különbözik és mégsem.
Minden van benne és mégsem.
Nem látszik túl "mélynek" és mégis.

Kissé kifejtve a fenti irodalmárságot, azt tudom mondani, hogy kinézetre teljesen különbözik mindentől, amit eddig technikai eszközön láttam, kivéve persze a ZuneHD-t, ami szintén a Metro UI-t kapta. Kezelésre viszont ismerős lesz mindenkinek, akinek már volt modern okostelefon a kezében, tudni fogja mi a teendője, ha képeket néz, vagy "szörfözget a neten". Aki pedig nem esik a fenti kategóriába, annak sem kell elkeserednie, a telefon (és leszarom, hogy néhány oldalról kitiltanak, ha letelefonozol egy "okostelefont", vagy PDA-t, vagy mittudoménmit) nagyon gyorsan megszokható és megszerethető.

A minden van benne és mégsem, a Marketplace (a Microsoft mobil szoftverboltja) miatt került a képbe. Majdnem minden alapvető szoftvert le lehet szedni erölködés nélkül a Marketplace-ből, de még csak 1000 alkalmazás van, ami egy egy hete nyilvános operációs rendszertől nagyszerű, de a dicső elődök hatalmas számaihoz nem érhet fel. Viszont minden napra jut valami nagyszerű újdonság még egy darabig :).

És végül a harmadik kis mondatocska. Ez a kis semmiség arra akart utalás lenni, hogy ránézésre és első érzetre is kissé minimalista, puritán, egyszerű, stb. a platform. Ám körülbelül 2 perc használat után rá kell döbbennünk, hogy ez bizony nagyon erősen csak a látszat, A dolgok át vannak gondolva, ott vannak, ahol kell, megvan a reszponzivitás is, és ezek mellé rohadtul gyors is a rendszer. 

A magam részéről nagyon meg vagyok elégedve a cuccal, mondom ezt úgy, hogy igencsak magasak voltak az elvárásaim, tekintve, hogy február óta rá voltam cuppanva monitorra, és lestem az infókat. 


Csak ajánlani tudom a Windows Phone 7-t és az Omnia7-et is.

A bejegyzés trackback címe:

https://pumpah.blog.hu/api/trackback/id/tr952402552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása