A hétköznapokról hétköznapian...

Olvass, hogy gyarapodj!

Friss topikok

  • Pumpah: @Jani.m: Azóta volt néhány fejlemény. Megkeresésemre a UPC elárulta, hogy nem tudnak Internet kapc... (2010.12.15. 09:16) Digi a kurva anyádat

Linkblog

A tökéletes pizza Budapesten

2010.12.07. 16:52 Pumpah

Viszonylag sok pizzát rendelek, így kialakult a rálátásom erre a témára. Na persze az, hogy sok pizzát rendelek, csak annyit jelent, hogy sok pizzát rendelek, semmi többet, ezért ne is várjatok többet tőlem, mint, hogy leírom a tapasztalataimat ezen a téren.

Olcsóság, fél nehézség...

Ritkán ugyan, de a kereskedelemben néha előfordul, hogy a legolcsóbb termék a legjobb. Ha pizza, akkor nem fordul elő. Kezdjük mindjárt azzal, hogy aki 700 forintért adja (és akcióban olcsóbb) a sonkás pizzát, az valamin nagyon spórol ugye. Namármost egy sonkás pizzán lehet ugye spórolni a pizzatésztán, a paradicsomszószon, a sajton és persze a sonkán. Egyik verzió sem kellemes, higgyétek el.

Egyszer rendeltem a Pizza Kingből egy bolognai pizzát. Úgy gondoltam adok neki egy sanszot 900 forintért. Kihozták kb 30 perc alatt, ami errefelé tök rendben van, sőt. A bolognai pizza tetején a sajton rajta oda volt rakódva 8-10 deka gépsonka. Ez már önmagában kérdéseket vet fel. Többet is. Sok felé ettem már sokféle bolognai pizzát, a franc tudja, lehet, hogy ez lesz a tuti, mert ott a sonka. Bár gép... Nemtom, úgy voltam vele, hogy nem volt a dolog szimpatikus. De éhes voltam, így belevágtam. Az első5 falat nem volt annyira rossz. Ez csillapította az éhségemet. Aztán elkezdett rohamosan csökkenni a komfortérzet, a végét pedig becsúsztattam a szemetesbe. A tészta lett volna az egyedüli pozitívum, ha nem ázott volna el, a rajta fekvő bolognainak nevezett valamitől. A cucc íze csak annyiban hasonlított egy bolognaira, hogy inkább édeskés volt, mint sós.  Találtam pár csont/rágós szar/mócsing/franctuggya darabot is a "darálthúsban", és bár én koránt sem vagyok annyira finnyás ezen a téren, mint T kolléga, határozottan zavart a dolog.

A konklúzió pedig, hogy a Pizza Kingből soha többet. Érdekes, hogy a kolléganőim pedig odavannak érte, lehet, hogy az ár az ami inkább leragasztja, mint felnyitja a szemüket. 

Ebben a kategóriában foglal helyet bizonyos Patak nevű pizzéria, nem tudom, hogy van e még ilyen, hely egyáltalán. De ha van, akkor meszzíről kerülöm őket, amennyiben ez lehetséges.

A középárú pizzák középszerűek...

Ha akarok enni valamit, ami pizza, és nincs kedvem/pénzem arra, hogy a felső kategóriás kiszállítóktól rendeljek, jönnek az olyan pizzériák, mint a Barát pizzéria, a Cantina Pasta Fresca, a Piazza, az Avanti, a Chris, meg még vagy ezer.

Itt nincs mit mondani, éhségcsillapításra ezek is jók, sőt némi élvezet is párosulhat a dologhoz esetleg, de ezek bizony középszerűek. 

Pizza felsőfokon...

A Don Roberto pizzéria az, ami számomra a legfinomabb pizzát készíti, az áraik viszont nem teszik alkalmassá, legalábbis nekem, hogy a mindennapi pizzaigényemet rajtuk keresztül elégítsem ki. 

A Don Roberto a Róbert Károly körút északi oldalán van, közel az Árpád hídhoz, de aki akarja, úgyis ellátogat a honlapjukra és tájékozódik. Egy pizza ára 990 és 2090 forint között mozog, mérettől és feltéttől függően. Fatüzelésű kemencében sütik a legjobb pizzát nekem. 

Bátran ajánlom kicsiknek és nagyoknak, akár látványosságnak is, mert, az étterem bizonyos fokig látványsütödeként is fungál. Az ember orra előtt készülnek a kerek tésztacsodák. Ráadásként emelném ki, hogy itt a tésztára saját készítésű fűszeres paradicsomszósz kerül, arra a darált sajt, és arra rá a feltét. Így a feltétek is kapnak rendesen hőt a 10 perc alatt, amit a kemencében töltenek, ez is hozzájárul a sajátos ízvilághoz, amit ez a hely nyújt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://pumpah.blog.hu/api/trackback/id/tr392499929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása