A hétköznapokról hétköznapian...

Olvass, hogy gyarapodj!

Friss topikok

  • Pumpah: @Jani.m: Azóta volt néhány fejlemény. Megkeresésemre a UPC elárulta, hogy nem tudnak Internet kapc... (2010.12.15. 09:16) Digi a kurva anyádat

Linkblog

Mi van a Do(s)bozban?

2010.08.26. 10:32 Pumpah

Adott egy magát fiatalnak érző alsóközépkorú egyén, aki rongyosra játszotta anno a számítógépét mindenféle fasza párszínes, vagy más szempontból primitív játékkal. Plusz adott egy emulátor, amivel visszazöttyenhet a 16 évvel ezelőtti valóságba. Eredmény, elmélyült 8 órás Centurion játszmák, őrült Sokobanozás, Dukenukemezés napokig és hasonlók.

Ajánlom mindenkinek, aki eddig nem próbálta, hogy midnenképp nézzen rá a DOSBox nevű emulátorra, amivel semmi mást nem kapunk, mint egy tökéletesen működőképes DOS környezet.

Ha valaki szeretne kontrasztosan mozogni a jelenkor játékai között, vagy szeretne 8 vagy 16 bites zenét faragni pattern editoron, mondjuk az FT2-vel, akkor tényleg nincs más hátra, mint letölteni a számtalan hely egyikéről ezt a bizonyos DOSBox nevű programot, felmountolni egy "x" meghajtót a "mount x c:\oldgames" paranccsal, ahol x bármilyen angol ábécében szereplő betű lehet.

Ha ezzel megvagyunk, jöhet is a zavartalan égboltú szórakozás:

Centurion - mert megérdemled!
"Beware the idle of march..."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pumpah.blog.hu/api/trackback/id/tr112248925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása