A hétköznapokról hétköznapian...

Olvass, hogy gyarapodj!

Friss topikok

  • Pumpah: @Jani.m: Azóta volt néhány fejlemény. Megkeresésemre a UPC elárulta, hogy nem tudnak Internet kapc... (2010.12.15. 09:16) Digi a kurva anyádat

Linkblog

A szleng, mint olyan

2009.06.15. 13:32 Pumpah

Értem én, hogy a fordítással foglalkozó fiatalok heves késztetést éreznek a kommersz (barátokközt) szleng használatára a munkák során, de azért az "A motornak meszeltek" kifejezés már egy kicsit túl kommersz, a "para" kifejezés mondatonkénti használatával pedig elveszti a varázsát. A "droid" eddig kimaradt, de mintha hallottam volna az előbb egy pár "vágod"-ot. Szvsz a barátokközt is nézhetőbb lenne, ha természetesebbek lennének a párbeszédek, és nem azt mondaná a kiscsaj, hogy a "kutya fáját", hanem pl,  hogy "ajókurvaéletbe". Sajnos a "totál" szó, ha épp nem a benzinkútra értik, vagy a pénztárgépes kontextusban kerül használatra, percekre lefagyaszt, ám sajnos életmódomból kifolyólag (estefelé lerohadok a tévé elé) gyakran találkozok ilyenekkel, hogy "totál hülye vagy", vagy "totál belédzúgtam". Könyörgöm, mikor hallottál utoljára ilyet élőbeszédben?

A bejegyzés trackback címe:

https://pumpah.blog.hu/api/trackback/id/tr141186242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása